Konfirmationsundervisning

KONFIRMATIONSDATOER I TAKSIGELSESKIRKEN

Konfirmation i Taksigelseskirken har hidtil ligget på bededag. Bededagen er nu blevet afskaffet som helligdag. Men frem til og med 2025 tilbyder vi konfirmation i Taksigelseskirken både på datoen, hvor bededag skulle have ligget og søndagen efter bededag.

Konfirmationsdatoerne er altså som følger:
16. maj og 18. maj 2025 


KONFIRMATIONSDATOER l LUNDEHUS KIRKE

Konfirmation i Lundehus Kirke berøres ikke af afskaffelsen af bededag.
Her ligger de som hidtil på Kristi himmelfartsdag. Datoen er derfor:
29. maj 2025 

 

KONFIRMANDTILMELDING TIL KONFIRMATION FORÅRET 2025  

Man kan frit tilmelde sig onsdagsholdet (Lundehus Kirke) eller torsdagsholdet (Taksigelseskirken) - uanset hvilket sogn man bor i og uanset hvilken kirke, man skal konfirmeres i.

LINK TIL TILMELDING TIL KONFIRMANDFORLØB ONSDAG I LUNDEHUS KIRKE  2024/2025 tilmelding åbner i juni måned

LINK TIL TILMELDING TIL KONFIRMANDFORLØB TORSDAG I TAKSIGELSESKIRKEN 2024/2025 tilmelding åbner i juni måned 

Spørgsmål om tilmeldingen rettes til kirkekontoret

Spørgsmål om undervisningen rettes til sognepræst Julie Damlund (vedr. Lundehus Kirke) og sognepræst Lars Petersen (vedr. Taksigelseskirken).

Har dit barn brug for et særligt tilrettelagt forløb pga. funktionsnedsættelser el. lign. så kontakt sognepræst Julie Damlund.

Præsternes kontaktoplysninger findes her

Læs om undervisningen og selve konfirmationsgudstjenesten her

Konfirmandprojekt Fadervor i bevægelse

Om selve konfirmationen

Til gudstjenesten skal konfirmanderne sige trosbekendelsen og Fadervor udenad. I kan finde dem herunder. Desuden bliver der til hver konfirmand sagt et såkaldt "Konfirmationsord". Det er ikke ét ord, men et citat fra Bibelen. For nogle bliver konfirmationsordet en slag motto eller velsignelse, som følger dem hele livet. Måske husker I selv jeres eget? Bibelselskabet har en fin side med bibelcitater til inspiration her:

Ord fra Bibelen

Trosbekendelsen - tekst

Mere om trosbekendelsen af Julie Damlund

Fadervor - tekst

Mere om Fadervor af Julie Damlund

Lidt om at gå til præst

Undervisningen handler om at se på sig selv og på verden i lyset fra Bibelens fortællinger om tro og tvivl. Man får ingen lektier for, men i løbet af foråret skal alle gerne have lært Fadervor og Trosbekendelsen udenad. I kan finde begge tekster her på siden. Det hører desuden med til undervisningen at gå i kirke. Mindst en gang om måneden, gerne oftere. Der er højmesse (søndagsgudstjeneste) hver søndag kl. 10.30, både i Taksigelseskirken og i Lundehus Kirke. Mange københavnske kirker har desuden gudstjenester på andre tidspunkter. Og endelig er I velkomne til at gå i jeres lokale kirke, hvor I bor.

Alle spørgsmål er kær- og velkomne og rettes til præsterne